Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yararlı Bilgi Film Çözünürlükleri ve Anlamları

KRaToS
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KRaToS

Üye
BD-50

Blu-Ray'in hiç bir işleme maruz kalmadan ham olarak sunulmasıdır. Daha iyi bir sunum bulamazsınız. İnternette BD50 , BD Disc (Blu-Ray Disc) olarak geçer. Boyutları 30-50 GB arasındadır.

BD25

BD25 bir blu-ray disk formatıdır. 25 GB boyutuna kadar olan blu-ray diskler için bu ibare kullanılır. Aynı zamanda Tek Katmanlı 25 GB Blu-ray Disk diyebiliriz.

REMUX

Blu-Ray'deki görüntünün rip işlemine maruz kalmadan kullanılmayacak seslerin ve altyazıların çıkarılması ile oluşur. 15-30 GB arasında olur.

1080p

Çözünürlüğü 1920 x 1080 dir. Blu-Ray'den riplenir. 8000 Kbps - 20 Mbps arasındadır. Seslerde DTS bulma imkanı vardır. 5-15 GB civarındadır sunumlar. Rip grubuna göre Mbps ve Boyut değişir.

720p

Çözünürlükleri 1280 x 720 dir. Blu-Ray'den riplenir. 4000-8000 Kbps arasında olur. Seslerde DTS bulma imkanı vardır. Boyutları 4-8 GB civarında olur genellikle. Rip grubuna göre Kbps ve Boyut değişir.

m1080p

Çözünürlüğü 1080p ile aynı olur ancak saniyede akan veri miktarını azaltarak oluşturulur. Genelde 2000-4000 Kbps ye düşürülür. Çözünürlükte 1080p den farkı yoktur ancak detaylar ve görüntü kalitesi azalır.Boyutları genelde 1.5-3.5 GB civarında olur. Bazen 5-6 GB boyutlarında bile bulabilirsiniz. Rip grubuna göre Kbps ve Boyut değişir.

m720p

Çözünürlüğü 720p ile aynı olur ancak saniyede akan veri miktarını azaltarak oluşturulur. Genelde 500-1500 kbps ye düşürülür. Detaylar ve görüntü kalitesi azalır.Bu fark 15 veya 17 inç ekranlarda fark edilmeyebilir ancak 20 inç üzeri ekranlarda belirgin şekilde fark edilir. Boyutları genelde 1 gb civarında olur.Rip grubuna göre Kbps ve Boyut değişir.

480p

Çözünürlükleri genelde 720 x 400 dir. Blu-Ray'den riplenir. Boyutları genelde 2,5 gb civarındadır.

BDRip

BRRipden tek farkı ham bluray discden riplenmesidir.

BRRip

Bu filmlerin kaynak görüntüsü bluray veya blurayden riplenen hd görüntülerdir. Boyut olarak genelde 1 veya 2 cd boyutunda olur. Görüntü DVDRip den daha iyidir.

DVD9

Yüksek kapasiteli DVDlerin riplenmeden sunulmuş şeklidir. Aynı DVD5 gibi bunda da ekstra görüntüler olabilir.

DVD5

DVDnin riplenmeden sunulmuş şeklidir. Bu sunumlarda kamera arkası görüntüler, röpörtajlar vs. olabilir.

DVDRip

Filmin piyasaya sürülen DVDsinin son kopyasıdır. Kalite olarak orjinal DVD ye çok yakındır. Ses ve görüntü Cam, TS, TC ve DVDSCR’ye göre kat kat iyidir. Genelde 1 cd boyutundadır. Ancak günümüzde bluray disclerin çıkması ile popülaritesini yitirmektedir.

R5 (Region 5)

Rusya için üretilmiş ucuz sürüm DVDlerdir. Görüntü normal dvd kadar iyi olmayabilir. Normal dvd çıkmadan bir süre önce çıkar genellikle. Bu tip filmlerde gördüğünüz line ifadesi sesin dvd dışında başka bir kaynaktan geldiği anlamına gelir. Kısaca ses kötüdür. Diğer bölge kodları: R1: Amerika-Kanada, R2: Japonya-Avrupa-Güney Afrika ve Orta Asya (Mısır), R3:Güneydoğu ve Doğu Asya, R4: Avustralya-Yeni Zellanda-Pasifik-Orta ve Güney Amerika-Meksika ve Karayipler, R5: Doğu Avrupa (Eski Sovyet Rusya)-Hindistan-Afrika-Kuzey Kore ve Mongolya R6: Çin

DVDSCR

Film çıkmadan tanıtım amaçlı vhs kasedi bazı yerlere gönderilir. Bu kasetlerden riplenen filmlere screener filmler denir. Görüntü kalitesi çok iyi de olabilir, çok kötü de olabilir. En büyük dezavantajı film esnasında altta, ortada ya da üstte geçen telif hakkı yazılarıdır. Bazen çok büyük ve rahatsız edici olabilir bu yazılar.

PPVRIP

Açılımı pay per view ripdir. Bazı filmler dvd veya bluray çıkmadan önce otellerdeki televizyonlarda para ile izlenebilir. Bu tür ripi yapan arkadaşlarda o kayıtlardan yaparlar. Görüntü genelde iyi olmaz.

TC

Filmin telecine makinesiyle kopyalanması ile ortaya çıkar. Görüntü ve ses kalitesi teoride DVDRip düzeyinde olması gerekir ancak pratikte durum bu olmaz. Renkte solma, kenarlarda titreme gibi durumlar oluşabilir.İzlemeden önce örnek dosyasını bulup denemenizi öneririm.

TS

Yine sinema çekimi filmler için kullanılan bir ifadedir ancak bunda kamera 3 ayak yardımıyla sabitlenir. Ses insan gürültüsünden daha uzak, hoparlöre daha yakın bir yerden kaydedilir. Genelde camrip filmlere göre çok daha iyi görüntü ve sese sahiptir ancak yine kullanılmasını önermediğim bir türdür.

CAM

Bu ifade bildiğimiz sinema çekimi filmler için kullanılan ifadedir. Görüntü ve ses kötüdür. Kamera sabitlenmediği için görüntüde sallanmalar, titremeler olur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Geri